הספר "הוואלס האחרון בציריך" מביא לפני הקוראים סיפורים יוצאי דופן ומעוררי מחשבה. סיפורו "עין בעין" ("בבת אחת"), המתפרסם בספר זה זכה ב-2021 במקום השני בתחרות "שירת המדע" ע"ש פרופ' עופר לידר במכון וייצמן. עריכה ספרותית: משה סקאל. עריכת לשון: ד"ר אסיה שרון.
על המחבר
עמיר תומר הוא פרופסור בתחום מדעי המחשב. לאחר פרישתו מעבודתו כמרצה וכחוקר החליט להוציא לאור שירים שכתב לאורך השנים. הוא בעל שלושה תארים במדעי המחשב, עסק במגוון תפקידים תעשייתיים וניהוליים ברפאל, מערכות לחימה מתקדמות בע"מ, משם עבר לאקדמיה כשנענה לאתגר של הקמת מחלקה חדשה להנדסת תוכנה במכללה האקדמית כינרת בעמק הירדן. את המחלקה ניהל במשך למעלה מעשר שנים, והביא אותה להכרה רשמית של המועצה להשכלה גבוהה.
הספר "הוואלס האחרון בציריך" הוא ספרו השני של עמיר תומר. ספרו הראשון הוא ספר השירים "מעצב אהבות" שיצא לאור בהוצאת אסיף, 2021.
גב הספר
מה מחפש אורן כשהוא נובר בתוך מכולת אשפה באמצע הלילה, ומה הוא מוצא שם לבסוף? מדוע יוצא אדם בחשאי מבית החולים ומחפש את עינו שאבדה בתאונה, ומדוע ממהרת אישה אל המדבר עוד טרם הסתיימה לוויית אביה? איזה דבר מפתיע קורה לזקנו של תאודור הרצל ערב פתיחת הקונגרס הציוני הראשון, ומה מתרחש בקרב בין המתמודדים על אליפות העולם בשחמט – ועל לוח המשחק עצמו?
הקריאה בסיפורים שבקובץ זה רווּיה בסקרנות ובהפתעה. מציאוּת ודמיון שלובים בהם זה בזה, זיכרונות ילדות נשזרים בפנטזיות, התקווה לאהבה גדולה נמהלת בחרדת נטישה. ככל שמתקדמת הקריאה מיטלטלים עוד ועוד רגשות בנפשם של הקוראים, כיד הדמיון הטובה על הכותב.
עמיר תומר מחזיק בשלל כובעים, ביניהם מהנדס מערכות, פרופ' להנדסת תוכנה וחבר נשיאות באיגודים מקצועיים שונים. מעל לכל אלה מרחף כישרונו הגדול כאיש המילה הכתובה וכטווה סיפורים. בקובץ השירים שלו "מעצב אהבות", שראה אור לפני כשנה, הוא השכיל להרעיד את נימי הנפש. קובץ הסיפורים שלפנינו משלים את המהלך. הקריאה בהם היא חוויה חד-פעמית – מחדדת מחשבה ומענגת כאחת.
תוכן העניינים
עין בעין 9
גלריה 18
האישה שאיתי 22
ערב שקט בחברת ההורים 27
"מוישרביינו" 32
ברוך החלבן 38
שמץ של אושר 46
מסדרונות 51
הוואלס האחרון בציריך 57
הצעת נישואין 68
אימא יש רק אחת 75
גמביט (סיפור בשחור-לבן) 85
חיים בזבל 93
זמן יקר 106
ההיית, או… 114
אחרי החיים, לפני המוות 126
זָקָן 135
גרשון 142
בייגלה עם שומשום 146
שָׂאֵנִי למִדבּר 156