עיון בפרקי הספר מצביע על מגמה הולכת וגוברת בהבנת הפסיכולוגיה של הספורט, שלפיה יכולת גופנית היא שילוב של גוף ונפש. כדי להבין את האדם ולסייע לו בהחלטות ובביצועים הקשורים בפעילות גופנית ובספורט יש להתייחס אל ייחודיותו הן כפרט בתוך קבוצה והן כפרט בתוך סביבה.
פרופ' סימה זך היא אחת החוקרות הבולטות בישראל בפסיכולוגיה של הספורט והפעילות הגופנית.
כיהנה במכללה האקדמית בווינגייט כראש בית הספר לחינוך וכראש ההכשרה להוראה. את התואר השלישי בפסיכולוגיה של הספורט קיבלה מאוניברסיטת טמפל בפילדלפיה, ארצות הברית.
תחומי העניין שלה הם פסיכולוגיה של הספורט, פסיכולוגיה של החינוך הגופני והיבטים פסיכולוגיים של הפעילות בשעות הפנאי. היא חוקרת, בין השאר, מניעים להשתתפות בספורט, בפעילות גופנית ובשיעורים לחינוך גופני בבית הספר ואת מצבם הפסיכולוגי של ספורטאים לאחר פציעה.
פיתחה שאלונים שבעזרתם ניתן ללמוד על מניעים של אנשים להשתתפות בפעילות גופנית. מחקריה, המשלבים דרכי מדידה כמותיות ואיכותניות, מספקים מידע ייחודי על ספורטאים ועל תלמידים בישראל.
גם ספרה הראשון, "עיונים בפסיכולוגיה של הספורט", ראה אור בהוצאת "אסיף". לאחר צאתו לאור עדכן הפיקוח על החינוך הגופני בישראל את ההנחיות לגבי חומרי קריאה לבחינות הבגרות בחינוך גופני, והפנה לפרקים מתוך ספר זה.
כתבו על הספר
ספרה של פרופ' סימה זך "עיון ועניין בפסיכולוגיה של הספורט" יוצא לאור לאחר ספרה המצוין הקודם בתחום זה, "עיונים בפסיכולוגיה של הספורט" (2010, הוצאת אסיף), שבו עושים שימוש רב תלמידים, סטודנטים ואנשי אקדמיה בתחום הפסיכולוגיה של הספורט ובתחומי החינוך הגופני והספורט. ספר זה כקודמו מתייחס הן לתיאוריה והן לפרקטיקה, ותרומתו לא תסולא בפז עבור קוראי העברית, הצמאים לספרים חדשים, עדכניים וברמה גבוהה בתחום זה.
פרופ' בוריס בלומנשטיין, מרצה במכללה למינהל בתחום הפסיכולוגיה של הספורט, ניהל את המחלקה למדעי ההתנהגות במכון וינגייט.
פרופ' סימה זך היא חוקרת ותיקה ומוערכת בתחום הפסיכולוגיה של הספורט והחינוך הגופני. הספר שלפנינו הוא חוליה אחת בשרשרת פרסומיה, מאמרים וספרים, שנועדו להנגיש תחום מרתק זה לקורא העברי. פרופ' זך בחרה לכלול בספר זה נושאים מרכזיים בתחום הפסיכולוגיה של הספורט והחינוך הגופני, חלקם מופיעים כאן לראשונה בשפה העברית, והיא סוקרת אותם בצורה בהירה ונהירה עבור קהל קוראים מגוון: פסיכולוגים של הספורט, חוקרים, אנשי חינוך וספורטאים. ספר חשוב זה עשוי להפוך לאבן דרך בספרות המקצועית העברית. אני ממליץ עליו בכל לב.
פרופ' מיכאל בר-אלי, ראש הקתדרה למחקר בספורט ע"ש נט הולמן, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, יו"ר המועצה האקדמית ויו"ר ועדת המינויים העליונה במכללה האקדמית בווינגייט, ראש צוות הפסיכולוגיה של איגוד הכדורסל, ממונה על הכשרה ופיתוח פסיכולוגיית ספורט בהתאחדות הכדורגל. שימש מ"מ הנשיא באיגוד האסיאני-אוקיאני (ASPASP) לפסיכולוגיית ספורט וחבר הנהלת האיגוד האירופי (FEPSAC).